Over ons

Elmon is een dynamisch en flexibel bedrijf. Wij streven ernaar producten en/of diensten te leveren die zich onderscheiden door kwaliteit en innovatie.

header overons

"Niet opvallend, maar toch kunnen wij Uw grote projecten aan."

Elmon

Elmon

Elmon komt voort uit een fusie tussen Molenaar Elektra B.V. en Elektrowaard B.V.

Vanaf 1 januari 2002 zijn we verder gegaan onder de naam Molenaar-Elektrowaard B.V. handelend onder de naam Elmon. Vanaf die tijd heeft het bedrijf een stormachtige, maar gecontroleerde groei doorgemaakt naar ruim 50 medewerkers. Zij zijn  in staat om complexe installaties te maken. Of dit nu gaat om een complete waterzuiveringsinstallatie, industrieële plants, containerised installaties (water- of diesel  gerelateerd) of een utiliteitsgebouw met kantoor en werkplaats.

Binnen Elmon hebben wij alle faciliteiten om uw plannen uit te werken en te realiseren. Hiermee bedoelen wij dat wij u een totaal pakket kunnen bieden. Van uitbrengen van een offerte, engineeren van de installatie, het ontwikkelen van de software, het bouwen van de panelen tot een totale kantoor- en bedrijfsinstallatie.

Wij kunnen dus letterlijk alle facetten van een “simpel” stopcontactje tot een complexe bedrijfsinstallatie aan.


Molenaar Elektra B.V. 

Molenaar

De basis van Molenaar Elektra ligt bij dhr. B. Molenaar die in 1948 in Streefkerk een plaatselijk installatie bedrijf heeft opgericht.  In de basis was dit voornamelijk aanbrengen van allerlei elektotechnische materialen en leveren van witgoed bij particulieren en boeren in de omgeving. Al spoedig werd er naast het particuliere werk steeds meer voor bedrijven gewerkt en met een stijgende economie groeide het bedrijf mee en werden er ook projecten in de industrie uitgevoerd.

Deze werkzaamheden lagen voornamelijk bij  het installeren van asfalt molens, grondreinigingsinstallaties en zaagsel verwerkende industrie. Dit waren een paar belangrijke pijlers voor het bedrijf. In twee van deze pijlers zijn we overigens nog steeds actief, t.w. de grondreinigingsinstallaties en zaagsel verwerkende industrie.

Verder werd er voor een vaste groep aannemers in de utiliteitsbouw gewerkt, hierdoor groeide het bedrijf gestaag naar 16 personeelsleden.

Molenaar Elektra B.V. is in 1998 overgenomen, door de Intertech Holding. Intertech B.V. had, omwille van steeds meer Turn-Key opdrachten in de dieselsamenbouw, behoefte aan een eigen elektrotechnisch bedrijf binnen de holding.


Elektrowaard B.V 

Elektrowaard
Elektrowaard B.V. is ontstaan in 1990 en destijds opgericht door twee ex-medewerkers van Molenaar Elektra B.V. Beiden waren reeds diverse jaren werkzaam in de elektrotechniek. Deze ervaring bracht hen in contact met Logisticon Water Treatment b.v., een snelgroeiend bedrijf dat zich specialiseerde in grondwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties. Deze firma was op zoek naar een partner voor de elektrotechnische installaties en besturingstechniek. Zo werd Elektrowaard B.V. opgericht als 50% dochter van Logisticon Water Treatment b.v.

Naast het uitvoeren van projecten voor Logisticon Water Treatment b.v. presenteerde Elektrowaard B.V. zich ook geheel zelfstandig op de watermarkt en in andere branches zoals; machinebouw, industriële installaties en paneelbouw.

 

 

FaLang translation system by Faboba