Over ons

Elmon is een dynamisch en flexibel bedrijf. Wij streven ernaar producten en/of diensten te leveren die zich onderscheiden door kwaliteit en innovatie.

header overons

"Door onze flexibele instelling kunnen wij uw werk aan."

Elmon levert op maat gemaakte oplossingen voor technisch complexe processen en machinebesturingen. Met expertise en kennis van de markt vertalen onze eigen mensen uw vraagstuk in pasklare oplossingen. Altijd op basis van betrouwbare technologie en een persoonlijke benadering.

Wij richten ons op bedrijven in de waterbehandeling, generatorbouw, houtbewerking en op- en overslag. Continuïteit van kostbare installaties is essentieel voor elke succesvolle organisatie. Een niet onderbroken technisch proces betekent immers tijdig kunnen leveren. Betrouwbare automatisering is voor uw organisatie daarom van groot belang.

Mede door de gedrevenheid en betrokkenheid van onze experts, kunnen we samen met u de meest geschikte en betrouwbare totaaloplossing realiseren.

Ten behoeve van de proces automatisering, heeft Elmon kennis en ervaring met diverse PLC fabricaten.

Enkele van de meest door ons toegepaste PLC's zijn:

  • Siemens
  • TBox
  • Allen Bradley
  • Mitsubishi
  • Priva (certificaat dealer / partner)

profibus logo
PROFIBUS

Profibus is in 1989 ontwikkeld door een aantal Europese bedrijven en instellingen met als doel één communicatienetwerk voor automatiseringscomponenten van verschillende leveranciers te creëren. Voor die tijd was het heel gebruikelijk dat leveranciers hun eigen systemen op de markt brachten waarop uitsluitend producten van hun eigen fabricaat aangesloten konden worden. Kort na introductie is PROFIBUS een DIN-norm 19245 geworden.

PROFIBUS is ontwikkeld voor zowel de productieautomatisering als voor de gebouwenautomatisering. In 1995 is PROFIBUS ook geschikt gemaakt voor inzet binnen de procesindustrie. Binnen deze industrie gelden nog strengere normen met betrekking tot uitwisselbaarheid van automatiseringscomponenten. Vaak kenmerkt de procesindustrie zich ook door omstandigheden waarbij explosiegevaar bestaat. Binnen deze industrietak is het dus nog meer van belang dat de automatisering doet waarvoor ze ingezet wordt. Beschikbaarheid, uitwisselbaarheid van automatiseringscomponenten en betrouwbaarheid tijdens bedrijf zijn hier dus essentieel.

3846 pi certified rgb

Om een betrouwbaar en functioneel PROFIBUS netwerk op te kunnen bouwen, is kennis van componenten en werking van het PROFIBUS protocol noodzakelijk. Werknemers van Elmon hebben via Procentec trainingen gevolgd en examens afgelegd. Hierdoor mogen deze werknemers de titel Certified PROFIBUS Engineer (CPE) / Certified PA Module (CPA) voeren en is Elmon in staat de benodigde service en diensten aan te kunnen bieden op het gebied van PROFIBUS DP/PA.

 

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba